WK 2018 Rusland

Alles over het WK voetbal 2018 en de Rode Duivels

Rode Duivels klimmen naar derde plaats op FIFA-ranking

Sinds de publicatie van de vorige ranglijst, op 15 maart, kwam België één keer in actie. In een oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion versloegen de Rode Duivels Saudi-Arabië met 4-0. Op de ranking springt het team van bondscoach Roberto Martinez over Europees kampioen Portugal en Argentinië.

Lees meer »

Diablo Fanatics zetten groot scherm tijdens WK voetbal

De Diablo Fanatics, de fanclub van de Rode Duivels in Baasrode, zorgt ervoor dat er toch een groot scherm in Baasrode zal zijn tijdens het WK Voetbal.De vereniging werkt hiervoor samen met de Scouts en carnavalsvereniging De Nachtoilen. Tijdens het EK twee jaar geleden was het nog handelsvereniging Bruisend Baasrode die op het Dorpsplein een groot scherm opstelde. “De Diablo Fanatics nemen de fakkel over”, zegt Vanessa Sarens. “Als fanclub zijn we dit verplicht aan de vele supporters van onze Belgische ploeg. We hebben een mooie overeenkomst, zodat we voor het hele WK de Pantershal aan de Molenberg mogen gebruiken.”

Lees meer »

”Zeker tien Rode Duivels hebben postbus in Luxemburg waar ze amper belastingen betalen”

Zeker 10 van de 28 Rode Duivels die deze week nog geselecteerd waren voor de vriendschappelijk wedstrijd tegen Saoedi-Arabië lieten al een Luxemburgse postbusvennootschap oprichten. Het gaat om Kevin De Bruyne, Eden Hazard, de broers Lukaku, Nacer Chadli, Kevin Mirallas, Thibaut Courtois, Yannick Carrasco, Marouane Fellaini en Divock Origi, zo schrijven De Tijd en Le Soir zaterdag.

Lees meer »

Vandersmissen luidt de alarmbel: "Vrees voor ego's in Rusland"

Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois lieten zich de afgelopen maanden kritisch uit over het systeem van de Rode Duivels. Zij zijn van mening dat er nog veel werk is.Volgens ex-Rode Duivel Guy Vandersmissen denken ze vooral uit eigen belang. "Als ik bepaalde artikels lees, dan heb ik schrik dat we in Rusland met heel wat ego’s gaan zitten. Iedereen zal daar willen uitblinken en lukt dat niet, dan zal er kritiek komen. Sommigen stellen het systeem in vraag, zoals Courtois onder meer, en dat zijn toch de belangrijke spelers van onze ploeg. Daar moet je toch mee oppassen. Ze moeten dat niet in de pers zeggen, maar intern", zei hij aan TVL Sportcafé.

Lees meer »

Rode Duivels U21 zetten Nederlanders overtuigend opzij in oefenmatch

De Rode Duivels U21 hebben een oefeninterland tegen Nederland met ruime cijfers gewonnen. De Derby der Lage Landen voor beloften eindigde op 1-4, na doelpunten van Obbi Oulare, Dion Cools, Julien Ngoy en Alexis De Sart. De partij werd afgewerkt in Doetinchem en gold als een belangrijke test met het oog op de kwalificatie-interland van dinsdag tegen Hongarije.

Lees meer »

Rode Duivels en KBVB botsen opnieuw over portretrechten: spelers willen inspraak in keuze van campagnes

En daar wringt het schoentje, want de KBVB wil de spelers juist geen inspraak geven. Die vrezen echter dat ze dan zullen gebruikt worden voor reclamecampagnes waar ze niet achter staan. Het komt erop neer dat - als de KBVB haar zin zou krijgen - de Rode Duivels kunnen ingezet worden voor de promotie van eender welk product. Of dat nu kattenvoeding is of een wasmiddel.

Lees meer »

Delen via Social Media:

Het WK voetbal wordt in 2018 georganiseerd in Rusland. We bieden zoveel mogelijk informatie over over het WK 2018 en het Belgische nationale team. Weet België het mondiale voetbalgoud te winnen? Volg het hier!

Maak een Gratis Website met JouwWeb