Over Rusland, de gastheer van het WK Voetbal 2018

Last update: 31-10-2017

Het grootste land ter wereld, qua landoppervlakte, mag voor de eerste keer het WK Voetbal organiseren. Rusland is namelijk in 2018 de gastheer van het WK Voetbal. Het land ligt voor een groot deel in Azië maar het cultureel en economisch belangrijkste deel van het land en tevens dichtstbevolkte deel ligt in Europa. Ook de meeste speelsteden liggen in Europees Rusland.

Landoppervlak

Rusland is een enorm land en meet ruim 17 miljoen vierkante kilometer. Hiermee zet het de nummer 2 op de lijst van grote landen, Canada, op grote achterstand. Canada is namelijk circa maar ongeveer half zo groot als Rusland. Rusland was ooit nog veel groter, maar na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is het veel landoppervlak kwijtgeraakt. Denk maar aan nieuwe landen die zijn ontstaan zoals Litouwen, Estland, Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan.

Inwonersaantallen

Het gros van Rusland bestaat uit etnische Russen, maar het land herberg ook talloze minderheden die vaak in een eigen gebied wonen. Het inwoneraantal van Rusland is net wat minder dan 150 miljoen. De grootste stad van Rusland is Moskou en telt bijna 12 miljoen inwoners. Rusland heeft in totaal twaalf miljoenensteden (steden met meer dan 1 miljoen inwoners).

Munteenheid

In Rusland betaalt men met de Russische Roebel. Wie het WK Voetbal 2018 wil bezoeken zal dus geld moeten inwisselen om zodoende Roebels te krijgen. De wisselkoers bedraagt momenteel ongeveer 70 Roebel voor 1 Euro. 

Klimaat

Rusland is een land van extremen wanneer het aankomt op klimaat. Doordat er grotendeels een landklimaat heerst kent het land hete zomers en ijskoude winters. Vooral in het oostelijke Siberië heerst een landklimaat zoals je het haast nergens anders ziet. In de winter is het er vaak kouder dan 50 graden onder nul, terwijl het in de zomer ook zeer warm kan zijn. Tijdens het WK mag je uitgaan van zomerse weersomstandigheden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.