Shirt Nederlands Elftal

Last update: 17-12-2017

Het Nederlands Elftal is het vaandelschip van het Nederlandse voetbal. Voor Nederlandse voetballers is er geen grotere eer dan te mogen spelen voor het Nederlands Elftal. Het Nederlands Elftal wordt ook wel Oranje genoemd en dat heeft natuurlijk te maken het feit dat er altijd met een oranje shirt wordt gespeeld. Kom meer te weten over het thuisshirt en uitshirt van het Nederlands Elftal richting het WK voetbal 2018 in Rusland.

Oranje shirt

In de volksmond wordt het nationale voetbalelftal vaak gewoon Oranje genoemd. Dit komt vanwege het oranjekleurige shirt waarin wordt gespeeld. De reden dat het Nederlands Elftal in het oranje speelt komt vanwege de achternaam van de koninklijke familie, te weten Oranje-Nassau. Het shirt van het Nederlands Elftal bestaat meestal uit een effen kleur oranje, eventueel met enkele details. Op de linkerborst prijkt het KNVB logo inclusief leeuw.

Shirt kopen

Het shirt van het Nederlands Elftal kan worden gekocht in winkels en ook online. Via onderstaande button betaal je de laagste prijs:

Thuisshirt Nederlands Elftal

Op weg naar het WK 2018 speelt het Nederlands Elftal ook in het oranje. Het shirt luistert naar de naam Nike Nederland Thuisshirt Vapor Match 2016-2018. Uiteraard is het shirt ontworpen volgens de laatste ontwikkelingen waarbij onder andere transpiratie goed wordt afgevoerd. Ook het KNVB logo staat op het shirt, maar doordat het erop is gedrukt wordt er weer wat gewicht bespaard. Het oranje shirt is gemaakt van 100% polyester. Vermoedelijk wordt een nieuw shirt van Oranje in het voorjaar van 2018 gepresenteerd in de aanloop naar de EK 2020 kwalifitcaties.

Uitshirt Nederlands Elftal

Het uitshirt is qua kleurstelling anders dan het thuisshirt. Het uitshirt is donkerblauw waarbij de mouwen en schouders lichter van kleur zijn. Dit shirt wordt dus ook gebruikt tijdens onder andere de WK kwalificatie. Een nieuw uitshirt van het Nederlands Elftal wordt vermoedelijk in het voorjaar van 2018 gepresenteerd. Hoe het shirt eruit komt te zien is onbekend. De grootste kans bestaat op een blauwe, witte of wit met blauwe kleurstelling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.