Shirt Belgisch Elftal

Last update: 17-12-2017

Het keurkorps van het Belgische voetbal speelt in het Belgische voetbalelftal. Grote voetballers hebben in het verleden het shirt van België mogen dragen, onder andere op grote toernooien zoals WK’s en EK’s. De bijnaam van het voetbalteam is de Rode Duivels, dit heeft te maken met het overwegend rode shirt dat het Belgische team draagt. Onderstaand volgt meer informatie over het thuisshirt en uitshirt dat de Rode Duivels zullen dragen op het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voetbalshirt België

Iedereen weet dat het Belgische nationale voetbalelftal luistert naar de bijnaam de Rode Duivels. Uiteraard komt dit door de rode kleur van de shirts waarin wordt gespeeld. Hoewel rood altijd wel de boventoon voert ontbreken meestal ook de andere kleuren van de Belgische vlag niet in het design. Hiermee bedoelen we dat er vaak gele en zwarte details zijn terug te vinden in het shirt van de Rode Duivels. Op de borst van het shirt is het logo van de Belgische voetbalbond afgebeeld.

Thuisshirt Belgisch Elftal

Ook tijdens het WK voetbal 2018 zal België gaan spelen met een nieuw shirt. Naar verwachting wordt het shirt officieel gepresenteerd in de lente van 2018. Overigens is het shirt al eerder uitgelekt en kan het zelfs al worden gekocht. Het thuisshirt van België tijdens het WK 2018 in Rusland is retro-achtig en voorzien van blokken.

Uitshirt Belgisch Elftal

Omdat het niet mogelijk is om iedere wedstrijd met een rood voetbalshirt te spelen is er natuurlijk ook een uitshirt nodig. Het ontwerp voor het uitshirt van de Rode Duivels is nog onbekend. Wederom zal de presentatie van het shirt waarin België zal spelen op het WK voetbal 2018 enkele maanden voordat het WK van start gaat worden gepresenteerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.