WK 2018 speelsteden: Jekaterinenburg

Last update: 22-03-2018

De stad Jekaterinenburg is niet de meest bekende Russische stad voor velen, maar toch hebben we te maken met een stad die bijna 1,5 miljoen inwoners telt. Jekaterinenburg ligt nabij de grens tussen Europa en Azië aan de voet van het Oeralgebergte. Tijdens het WK voetbal 2018 zullen er in totaal vijf poulewedstrijden worden gespeeld in Jekaterinenburg. Kom meer te weten over deze meest oostelijk gelegen speelstad waaronder informatie over hotels, het stadion en vliegtickets.

Jekaterinenburg

De stad werd reeds gesticht in het jaar 1723 in opdracht van Peter de Grote I en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden in het Rusland ten oosten van Moskou. Qua inwoneraantal is het zelfs de vierde stad van Rusland. De stad ligt flink oostelijker dan Moskou en de afstand is ongeveer 1750 kilometer. De stad is vooral bekend vanwege een van de meest vooraanstaande sportcentra en kunstcentra van Rusland.

Hotels

Voor bezoekers van het WK voetbal wachten diverse fraaie hotels in Jekaterinenburg op de gasten. Zoals in Rusland gebruikelijk is er keus uit hotels die variëren van budget tot uitermate chique. Afhankelijk van je budget kan je dus een hotel naar keuze uitzoeken. Via onderstaande button kan je een overzicht raadplegen met de verschillende hotels die Jekaterinenburg rijk is.

Vliegtickets

Momenteel zijn de meeste vluchten naar Jekaterinenburg inclusief tussenstops. Mogelijk dat er gedurende het WK voetbal 2018 ook meer keuze zal zijn uit rechtstreekse vluchten naar de stad. Het vliegveld waarop meestal wordt gevlogen is Koltsovo Airport wat tevens de grootste vluchthaven van de Oeral is.

Metro

Om rond te reizen door de stad is het een aanrader gebruik te maken van de metro. Voor een bescheiden bedrag kom je via de metro snel bij de gewenste bestemmingen in de stad.

Stadion

Het stadion waarin wordt gespeeld in Jekaterinenburg is het Centraal Stadion. Er worden vijf poulewedstrijden gespeeld in Jekaterinenburg. Er zijn geen wedstrijden ingepland gedurende de knock-out fase. Kom meer te weten over het WK stadion in Jekaterinenburg.

Wedstrijden Jekaterinenburg

Overige speelsteden