WK 2018 speelsteden: Kaliningrad

Last update: 25-03-2018

De meest speciale WK speelstad is Kaliningrad. Dit heeft te maken met het feit dat deze stad dichterbij Nederland en België ligt dan welke stad dan ook. Kaliningrad is namelijk de hoofdstad van de gelijknamige exclave Kaliningrad. Dit stukje Rusland ligt namelijk tussen Polen en Litouwen gelegen, los van de rest van Rusland. Kom meer te weten over dit bijzondere stukje Rusland inclusief informatie over het boeken van vliegtickets en hotels en het WK stadion van Kaliningrad.

Kaliningrad

De speelstad Kaliningrad ligt ongeveer 1250 kilometer ten westen van Moskou, maar om in Moskou te geraken zal je eerst landen als Litouwen en Wit-Rusland moeten doorkruisen. In de stad, die overigens al sinds het jaar 1255 bestaat, wonen bijna een half miljoen mensen. De exclave Kaliningrad is van groot belang voor Rusland omdat het een voorpost vormt tot de rest van het Europese vasteland.

Metro

De grote Russische steden staan bekend vanwege het feit dat ze bijna allemaal een eigen metronetwerk hebben. Ook Kaliningrad beschikt over een metronetwerk waardoor mensen op een redelijk voordelig en vooral zeer snelle manier door de stad kunnen reizen.

Hotel boeken

Ben je op zoek naar een goed hotel om te overnachten in Kaliningrad? De stad heeft vele tientallen goede hotels. Ook qua prijs is er veel keuze, van spotgoedkoop tot peperduur en natuurlijk alles wat daar tussenin zit:

Vliegtickets

Ten noorden van de stad ligt het vliegveld Khrabrovo Airport. Momenteel is nog niet bekend welke vliegtuigmaatschappijen tijdens het WK directe vluchten gaan inzetten richting deze vluchthaven. Zodra er meer bekend is zullen we de informatie hier vermelden. Vergelijk de kosten van alle vliegtickets naar Kaliningrad via:

Stadion

Kaliningrad speelt een redelijk bescheiden rol als speelstad tijdens het WK voetbal 2018. Er worden vier poulewedstrijden gespeeld in de Arena Baltika wat het WK stadion van Kaliningrad is. Tijdens de knock-out fase is er geen rol weggelegd voor Kaliningrad.

Wedstrijden Kaliningrad

Overige speelsteden

Maak een Gratis Website met JouwWeb