WK 2018 speelsteden: Kazan

Last update: 25-03-2018

Kazan is al een eeuwenoude stad en al in het jaar 1005 opgericht. Hierdoor is het zelfs al één van de oudste steden van Rusland. Ondertussen wonen er zelfs al ongeveer 1,2 miljoen mensen in de stad. Kazan is de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije dat midden in het Europese deel van Rusland ligt. Kom meer te weten over WK-stad Kazan inclusief informatie over het stadion, vliegtickets en hotels.

Kazan

De stad Kazan ligt op iets meer dan 800 kilometer ten oosten van de grootste en belangrijkste Russische stad, namelijk Moskou. Kazan is een echte studentenstad, er wonen er namelijk meer dan 180.000 verdeeld over maar liefst 30 universiteiten. Vanwege de vele studenten is Kazan mogelijk één van de WK speelsteden waar je je als toerist het best thuis zult voelen. Doordat Kazan zo’n oude stad is vind je er meerdere prachtige oude gebouwen. De Kazan Kremlin bijvoorbeeld staat op de Unesco Werelderfgoed lijst.

Metro

Tijdens het verblijf in Kazan is waarschijnlijk de metro het beste vervoersmiddel. De metro is immers snel, voordelig en heeft haltes vlakbij de echte hotspots.

Hotels

Een overzicht van de hotels in Kazan vind je via onderstaande button. Er kan worden gekozen uit allerlei prijsklassen en sterren.

Vliegtickets

Kazan beschikt over een eigen internationale vluchthaven waar naartoe kan worden gevlogen vanaf verschillende bestemmingen in Europa. Zodra er meer zicht is op de kosten en welke vluchten er zijn lees je hier meer informatie over vliegtickets naar Kazan. Via de onderstaande button kan je alle prijzen van de vliegtickets met elkaar vergelijken en ervoor zorgen dat je zo voordelig mogelijk naar Kazan vliegt:

Stadion

Kazan Arena is de naam van het WK-stadion in Kazan. Dit stadion is goed voor in totaal zes WK wedstrijden. Om te beginnen worden er vier poulewedstrijden gespeeld in de Kazan Arena waarna er ook nog een achtste finale en kwartfinale gespeeld zullen worden in dit stadion. Kom meer te weten over het WK stadion van Kazan.

Wedstrijden Kazan

Overige speelsteden