WK 2018 speelsteden: Moskou

Last update: 22-03-2018

Moskou is de bekendste en grootste stad van Rusland. Ook is het de officiële hoofdstad van het immense land. Hoe enorm groot Moskou is blijkt wel uit het feit dat er maar liefst bijna 12 miljoen mensen wonen. Moskou is een echte wereldstad met tal van bijzondere bezienswaardigheden die je eigenlijk eens gezien moet hebben. Moskou levert twee WK stadions en is daarmee de enige Russische stad met meer dan één WK stadion. In Moskou worden ook de belangrijkste wedstrijden gespeeld waaronder de finale. Voor supporters die afreizen naar Moskou zijn er volop mogelijkheden op het gebied van hotels en vliegtickets.

Moskou

De stad Moskou bestaat al sinds het jaar 1147. Tegenwoordig is het een stad die 24 uur per dag bruist. Moskou staat bol van cultuur, het nachtleven is geweldig, shoppen kent geen grenzen en overal zijn restaurants en andere horecagelegenheden. Ook vind je er bijzondere architectuur en bekende gebouwen zoals het Kremlin, het Bolshoi Theater, het Rode Plein, de Sint Basil Kathedraal, enzovoorts. Moskou wordt niet voor niets jaarlijks door maar liefst vier miljoen toeristen bezocht.

Hotels

Uiteraard heeft een wereldstad als Moskou zeer uitgebreide mogelijkheden wanneer het aankomt op overnachtingen in hotels. Of je een budgethotel zoekt of juist megaluxe wilt overnachten; in Moskou is het geen probleem. Onderstaand vind je een overzicht van de meest populaire hotels in Moskou:

Vliegtickets

Moskou beschikt over maar liefst drie internationale vliegvelden. Ten tijde van het WK Voetbal zullen er extra vluchten worden ingezet vanuit Nederlandse, Belgische en Duitse vliegvelden richting Moskou.

Metro

De perfecte manier om Moskou te doorkruisen is per metro. Het metronetwerk is het tweede drukste netwerk ter wereld. Het voordeel is dat je eenvoudig, snel en voordelig op alle plekken in de stad kunt geraken.

Stadions

Moskou is de enige stad met twee WK stadions, namelijk het Olympisch Stadion Loezjniki en het Spartak Stadium. Het Loezjniki stadion zal de meest prominente rol spelen omdat hier onder ander de openingswedstrijd, een halve finale en de finale gespeeld zullen worden. In totaal worden er 12 wedstrijden gespeeld in Moskou.

Wedstrijden in Moskou

Overige speelsteden

Maak een Gratis Website met JouwWeb