WK 2018 speelsteden: Samara

Last update: 25-03-2018

Samara is een stad met meer dan 1 miljoen inwoners. De stad ligt ten zuidoosten van Moskou op ruim 1000 kilometer afstand. Samara is een van de belangrijkste steden in het stroomgebied van de Wolga en tevens de belangrijkste plek voor Russische Ruimtevaart. Meer over de WK voetbal 2018 speelstad Samara volgt onderstaand, bijvoorbeeld informatie over het WK stadion, hotels en vliegtickets.

Samara

Samara is gelegen aan de boorden van de Wolga rivier. Deze rivier vormt dan ook een perfecte mogelijkheid om heerlijk langs te wandelen. De bekendste bezienswaardigheid van Samara is de Soyuz raketdrager, een monument van maar liefst 70 meter hoog. Het monument is gebouwd ter ere van de ruimtevlucht van Gagarin. Ook vind je een grote bunker van Stalin in Samara. Tenslotte heeft Samara ook een belangrijke regionale functie vanwege het grote treinstation, de drukbevaren rivier en het internationale vliegveld.

Hotels

Benieuwd of er in Samara goede en betaalbare hotels te vinden zijn? Via onderstaande button vind je een overzicht van alle hotels in Samara:

Vliegtickets

Om naar Samara te vliegen zijn er meerdere mogelijkheden. Vanuit onder andere Amsterdam kan je in Samara komen via enkele tussenstops. Wanneer het WK voetbal 2018 aanvangt zullen er mogelijk meerdere rechtstreekse mogelijkheden komen. We houden je hier op de hoogte wat betreft voordelige vliegtickets. Vergelijk de prijzen van de vliegtickets van en naar Samara via de button:

WK Stadion

Het WK Stadion in Samara luistert naar de naam Cosmos Arena. Deze naam is uiteraard gekozen vanwege het ruimtevaartcentrum nabij de stad. De Cosmos Arena is de gastheer van in totaal zes WK wedstrijden, te weten vier poulewedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale. Kom alles te weten over het stadion op de pagina Cosmos Arena Samara.

Wedstrijden Samara

Overige speelsteden