WK 2018 speelsteden: Sint-Petersburg

Last update: 25-03-2018

Sint-Petersburg is de Russische stad die ieder jaar de meeste toeristen weet te trekken. De stad blinkt dan ook uit in kunst en artistieke hoogstandjes. Door de jaren heen, Sint-Petersburg werd in het jaar 1703 gesticht door Peter I van Rusland, is de stad in aanraking geweest met de grootste artistieke talenten en architecten uit binnen- en buitenland. Alles over WK-stad Sint-Petersburg zoals informatie over hotels, vliegtickets en het stadion waarin gespeeld zal worden tijdens het WK voetbal 2018 volgt onderstaand.

Sint-Petersburg

De stad Sint-Petersburg is qua inwonersaantal de tweede stad van Rusland en het inwonersaantal bedraagt bijna vijf miljoen. Sint-Petersburg ligt in het noordwesten van Rusland niet ver van de Finse grens. De afstand tot het zuidoostelijk gelegen Moskou is ongeveer 700 kilometer. Het centrum van Sint-Petersburg is haast een openluchtmuseum, overal zijn prachtige gebouwen te zien. Niet voor niet staat het stadscentrum op de Unesco Werelderfgoedlijst. Sowieso is Sint-Petersburg een stad waar elegantie en schoonheid zeer belangrijk zijn, ook de kunst en cultuur zijn verfijnd.

Reizen in Sint-Petersburg

Als bezoeker van Sint-Petersburg ben je in een echte wereldstad. Om rond te reizen zijn er dus volop mogelijkheden waaronder een metronetwerk. Voor de meeste bestemmingen is de metro verreweg de beste vervoersmethode. Overigens zijn diverse metrostations ook werkelijke kunststukjes omdat ze zeer fraai zijn gedecoreerd.

Hotels

Overnachten in Sint-Petersburg kan je zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn haast onbetaalbare hotels waar het bladgoud en marmer zo ver reikt als het oog kan zien. Maar gelukkig zijn er ook genoeg betaalbare hotels en zelfs budget hotels ontbreken niet. Onderstaand volgt een overzicht met hotels:

Vliegtickets

Sint-Petersburg is goed bereikbaar met het vliegtuig. Er vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf grote luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Richting het WK 2018 zullen hier tips komen te staan voor voordelige vliegtickets naar Sint-Petersburg. Onderstaand kan je eenvoudig het goedkoopste vliegticket zoeken:

Stadion

In Sint-Petersburg worden zeven wedstrijden gespeeld tijdens het WK voetbal 2018. Dit zijn vier poulewedstrijden en verder nog een achtste finale, een halve finale en de troostfinale. Er wordt gespeeld in het Nieuwe Zenitstadion. Vind op deze pagina meer informatie over het WK stadion van Sint-Petersburg.

Wedstrijden Sint-Petersburg

Overige speelsteden