WK 2018 speelsteden: Sotsji

Last update: 25-03-2018

De stad Sotsji is bij de meeste mensen vooral bekend als de gastheer van de Olympische Winterspelen in 2014. Het is de meest zuidelijk gelegen speelstad tijdens het WK voetbal 2018. Sotsji ligt namelijk aan de boorden van de Zwarte Zee. Het klimaat is hier ook mediterraan te noemen waardoor het er prettig vertoeven is gedurende de maanden juni en juli. Onderstaand volgt nog meer informatie over Sotsji waaronder informatie over vliegtickets, het stadion en hotels.

Sotsji

De stichting van Sotsji vond plaats in het jaar 1838. Sindsdien is het aantal inwoners uitgegroeid tot circa 400.000.  De stad ligt ongeveer 1700 kilometer ten zuiden van Moskou aan de Zwarte Zee. Feitelijk ligt de stad ingeklemd tussen de zee en de bergen die toebehoren aan het berggebied de Kaukasus. Toeristen kunnen als ze willen bijvoorbeeld ’s-ochtends skiën in de bergen en enkele uren later op het strand liggen te genieten van de zomerzon. Een ander bijzonder feitje is dat Sotsji de langste stad van Europa is en zich uitstrekt over 140 kilometer kustlijn. Sotsji is een van de best bezochte toeristische bestemmingen van Rusland.

Reizen in Sotsji

Mede dankzij de Winterspelen van 2014 beschikt Sotsji over een goede en moderne infrastructuur. Dankzij de ligging en de goede infrastructuur is Sotsji een van de speelsteden die het best in de smaak zal vallen bij voetbalfans.

Hotels

De stad Sotsji beschikt over grote aantallen hotels, mede wederom vanwege de Olympische Spelen. Neem een kijkje in het overzicht van hotels:

Vliegtickets

Om in Sotsji te geraken is een reis per vliegtuig aan te raden. Diverse vliegtuigmaatschappijen vliegen van en naar Sotsji. Op een later moment zal er op deze pagina meer informatie volgen over voordelige vliegtickets naar Sotsji. Vergelijk alle vliegtickets via onderstaande button en zorg dat je nooit teveel betaalt voor je reis naar Sotsji:

Stadion

Het stadion waarin wordt gespeeld tijdens het WK voetbal is nog bekend van de winterspelen. Er wordt namelijk gespeeld in het Olympisch Stadion Fisjt. Er worden in totaal vier poulewedstrijden gespeeld in Sotsji. Ook worden er een achtste finale en een kwartfinale in de stad afgewerkt.

Wedstrijden Sotsji

Overige speelsteden