WK 2018 speelsteden: Wolgograd

Last update: 25-03-2018

De stad Wolgograd bestaat sinds het jaar 1589, maar de naam van de stad was niet altijd hetzelfde. Zo heette de stad een deel van de twintigste eeuw bijvoorbeeld Stalingrad. Wolgograd is een van de meer zuidelijke speelsteden en ligt ongeveer 950 kilometer ten zuidoosten van Moskou. De stad heeft circa 1,1 miljoen inwoners. Alles over de WK speelstad Wolgograd volgt hieronder, bijvoorbeeld informatie over het WK stadion van Wolgograd, hotels en het boeken van vliegtickets.

Wolgograd

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er zeer hard gevochten in Wolgograd en het omliggende gebied. Na deze gevechten keerden de kansen in de strijd. Mede hierdoor is er een enorm standbeeld (Moeder Moederland) geplaatst. Dit standbeeld is maar liefst 85 meter hoog en vanuit de hele stad zichtbaar. Wolgograd is gelegen aan de machtige Wolga rivier, die dus ook het aanzicht van de stad mede bepaald.

Vervoer

Vervoer door Wolgograd kan op een leuke en voordelige manier met een soort van tram. Deze komt op bijna alle belangrijke plekken van de stad op een snelle manier.

Hotel boeken

Om een hotel te boeken in Wolgograd is het raadzaam om te bepalen hoe groot je budget is. Er zijn mogelijkheden van budgethotels tot aan luxe vijfsterren hotels. Via onderstaande button zie je een overzicht van hotels in Wolgograd:

Vliegticket boeken

Het vliegveld van Wolgograd is Wolgograd International Airport dat vlakbij de stad is gelegen. Zodra meer bekend is over rechtstreekse lijnvluchten tijdens het WK voetbal 2018 en de kosten van de vliegtickets zal dat hier vermeld worden. Vliegtickets vergelijken (tientallen bekende luchtvaartmaatschappijen) is mogelijk via deze button:

Stadion

Het WK stadion in Wolgograd heet Centraal Stadion. Er worden tijdens het WK voetbal 2018 vier wedstrijden gespeeld in Wolgograd. De wedstrijden worden allemaal gespeeld tijdens de poulefase van het toernooi. Er worden geen knock-out fase wedstrijden gespeeld in de stad.

Wedstrijden Wolgograd

Overige speelsteden

Maak een Gratis Website met JouwWeb