Arena Baltika Kaliningrad

Last update: 19-02-2018

In de WK speelstad Kaliningrad worden de wedstrijden gespeeld in de Arena Baltika. Het nieuwe stadion is niet de allergrootste van alle WK stadions, maar het ziet er geweldig mooi uit. Het stadion wordt geheel nieuw gebouwd voor het WK 2018. Arena Baltika wordt bespeeld tijdens drie poulewedstrijden. Kom alles te weten over het WK stadion van Kaliningrad zoals de ligging, capaciteit en wedstrijden.

Foto's (bron FIFA.com)

Capaciteit

Arena Baltika heeft een capaciteit van 35.212 bezoekers. Tijdens het WK voetbal 2018 zal de capaciteit wat lager zijn vanwege specifieke eisen vanuit de FIFA.  Het stadion is inzetbaar voor meerdere doeleinden, behalve voor voetbalwedstrijden zijn er ook mogelijkheden voor andere sportevenementen of muziekconcerten.

Wedstrijden

Tijdens het WK Voetbal 2018 worden er in totaal vier wedstrijden gespeeld in Kaliningrad, alle viertijdens de poulefase. Er worden geen knock-out fase wedstrijden gespeeld. Op deze pagina vind je een overzicht van de wedstrijden die gespeeld worden in Kaliningrad. Het gaat om:

Voetbalclub

Ook na het WK zal het stadion nog worden bespeeld door een Russisch voetbalteam. De club FC Baltika Kaliningrad zal haar thuiswedstrijden spelen in de Baltika Arena.

Ligging

De Baltika Arena is gelegen op Oktyabrsky, midden in de stad. Dankzij de komst van dit stadion is het hele gebied geüpgrade waardoor een heel stadsdeel extra meeprofiteert van het WK voetbal 2018.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb