Centraal Stadion Wolgograd

Last update: 20-02-2018

Vlakbij het indrukwekkende Moeder Moederland monument in WK speelstad Wolgograd verrijst een nieuw voetbalstadion waar tijdens het WK 2018 in Rusland gespeeld zal worden. Het belooft een zeer indrukwekkend en modern stadion te worden waar wedstrijden uit de poulefase zullen worden gespeeld. Kom meer te weten over het WK stadion van Wolgograd zoals de ligging, capaciteit en wedstrijden.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Het WK stadion in Wolgograd zal een onderkomen bieden aan 45.568 supporters. Omdat FIFA aanvullende eisen stelt qua veiligheid en andere zaken, zal de capaciteit tijdens het WK 2018 wel iets lager zijn.

Wedstrijden

Maar liefst vier poulewedstrijden worden gespeeld in de WK speelstad Wolgograd. Zie op deze pagina het speelschema van het WK voetbal 2018 en welke wedstrijden er dus zijn toegewezen aan Wolgograd. Vreemd genoeg worden er overigens geen knock-out wedstrijden gespeeld in deze stad:

Voetbalclub

Na het WK voetbal zal het stadion gelukkig niet leeg komen te staan. De voetbalclub FC Rotor is de gelukkige om straks haar thuiswedstrijden voortaan te gaan spelen in het prachtige stadion.

Ligging

Het WK stadion van Wolgograd wordt gebouwd op de plek naast het oudere Centraal Stadion. Dit bevindt zich bij het Centraal Park en nabij het grote en bekende Moeder Moederland Monument.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.