Cosmos Arena

Last update: 20-02-2018

Samara is de stad die centraal staat in het Russische ruimtevaartprogramma. Het stadion van WK-speelstad Samara heet dan ook niet voor niets de Cosmos Arena. Overigens wordt het stadion vaak ook wel gewoon Samara Arena genoemd. Onderstaand volgt meer informatie over de Cosmos Arena. Kom te weten welke wedstrijden er worden gespeeld, hoe groot de capaciteit is van het stadion en waar het stadion is gelegen.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Met een capaciteit van 44.807 is de Cosmos Arena een flink stadion en behoort het tot een groep nieuw gebouwde stadions die allen zo tussen de veertig- en vijftigduizend bezoekers kunnen toelaten.

Wedstrijden

Er worden zes wedstrijden gespeeld in de Cosmos Arena. In Samara staan namelijk vier wedstrijden uit de poulefase op het programma plus een achtste finale en een kwartfinale. Op WK 2018 speelschema staat een overzicht van de wedstrijden.

Voetbalclub

In de Cosmos Arena zal na afloop van het WK voetbal 2018 worden gespeeld door het clubteam Krylja Sovetov Samara.

Ligging

De Cosmos Arena is te vinden in het Radiosentr District, een gebied aan de noordzijde van de stad Samara. De stad Samara ligt in het zuidelijke deel van Rusland.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb