Kazan Arena

Last update: 19-02-2018

Een van de speelsteden tijdens het WK 2018 is Kazan. De wedstrijden worden gespeeld in de Kazan Arena, wat van boven uit de lucht lijkt op een waterlelie. Het stadion is multifunctioneel, er hebben reeds meerdere sportevenementen en culturele evenementen plaatsgevonden in de Kazan Arena. In Kazan worden wedstrijden gespeeld in de poule en de knock-out fase. Kom alles te weten over het WK stadion van Kazan zoals de ligging, capaciteit en wedstrijden die er worden gespeeld.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

In de Kazan Arena is ruimte voor 44.779 bezoekers, waarmee het tijdens het WK van 2018 een gemiddelde capaciteit heeft. Tijdens het WK zal de capaciteit wel iets geringer zijn vanwege veiligheidsregels vanuit de FIFA.

Wedstrijden

De Kazan Arena is het strijdtoneel van in totaal zes wedstrijden tijdens het WK voetbal 2018. Er worden vier poulewedstrijden gespeeld en daarna nog een achtste finale en kwartfinale gedurende de knock-out fase. Een overzicht van de wedstrijden vind je in het WK 2018 Speelschema:

Voetbalclub

Het stadion zal niet leeg komen te staan na afloop van het WK voetbal 2018. De bekende voetbalclub Rubin Kazan zal namelijk gebruik blijven maken van het stadion en daar haar thuiswedstrijden gaan spelen.

Ligging

De Kazan Arena is gesitueerd in de straat Chistopolskava wat weer gelegen is in het Novo-Savinovsky district direct naast de rivier. Hierdoor is het stadion centraal gelegen en goed bereikbaar.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb