Levberdon Arena Rostov

Last update: 19-02-2018

De speelstad Rostov aan de Don krijgt ook een nieuw stadion ter ere van het WK voetbal 2018 in Rusland. De Levberdon Arena is de naam van het stadion, maar vaak wordt ook de benaming Rostov Arena gebruikt. De Leverberdon Arena is de gastheer van vijf WK wedstrijden waarvan één knock-out wedstrijd. Onderstaand volgt meer informatie over het WK-stadion van Rostov aan de Don zoals de ligging, de wedstrijden en de capaciteit.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Het nieuwe stadion zal een capaciteit hebben van 45.145 mensen. Vanwege veiligheidseisen zal er tijdens het WK een iets lagere capaciteit gelden.

Wedstrijden

Er worden vier poulewedstrijden gespeeld in de Levberdon Arena. Tenslotte zal er nog een achtste finale worden gespeeld. Meer over de wedstrijden is terug te vinden in het WK 2018 Speelschema:

Voetbalclub

Heb je het over een voetbalclub uit Rostov aan de Don, dan heb je het al snel over FC Rostov. Deze voetbalclub zal dan ook na afloop van het WK gaan spelen in het nieuwe stadion.

Ligging

De Levberdon Arena is gesitueerd aan de linkerzijde van de rivier Don. Het gebied waar het stadion ligt wordt ook wel het Grebnoy Kanaal gebied genoemd.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb