Mordovia Arena Saransk

Last update: 19-02-2018

Ook in WK speelstad Saransk is een nieuw, prachtig stadion verrezen. De naam van het stadion is de Mordovia Arena, wat een verwijzing is naar de autonome republiek Mordovië waarvan Saransk de hoofdstad is. In de Mordovia Arena worden alleen poulewedstrijden gespeeld, in het vervolg van het toernooi speelt Saransk geen rol meer. Onderstaand meer informatie over het WK stadion in Saransk, bijvoorbeeld over de ligging, de wedstrijden die er gespeeld worden en de maximale capaciteit.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

De Mordovia Arena heeft een maximale capaciteit van 44.442 bezoekers. FIFA stelt wat extra eisen aan de WK stadions waardoor de capaciteit tijdens het WK voetbal 2018 wat lager zal zijn. Na het WK wordt de capaciteit structureel teruggeschroefd tot 25.000 bezoekers. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt voor diverse andere sportfaciliteiten.

Voetbalclub

FC Mordovia is de voetbalclub die na het WK voetbal 2018 zal blijven spelen in het voetbalstadion.

Wedstrijden

In Saransk zullen vier wedstrijden worden gespeeld tijdens het WK 2018. Alle wedstrijden vinden plaats tijdens de poulefase. In het WK 2018 Speelschema vind je een overzicht van alle WK wedstrijden terug:

Ligging

Het stadion is gelegen nabij de Insar rivier die door de stad stroomt.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb