Nieuwe Zenitstadion Sint-Petersburg

Last update: 20-02-2018

Uiteraard is de tweede stad van Rusland, Sint-Petersburg, ook een officiële speelstad. Er is dan ook een immens nieuw stadion verrezen waar de wedstrijden gespeeld zullen gaan worden. Het WK stadion in Sint-Petersburg speelt een grote rol tijdens het WK voetbal 2018, zo worden er zelfs een halve finale en een troostfinale gespeeld. Kom meer te weten over het WK stadion in Sint-Petersburg zoals de ligging, welke wedstrijden er gespeeld worden en wat de capaciteit is van het stadion.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Het WK stadion in Sint-Petersburg is, op stadion Loezjniki in Moskou na, het grootste stadion waarin gespeeld zal worden tijdens het toernooi. Er kunnen maar liefst 68.134 mensen naar binnen. Kleine kanttekening is dat tijdens het WK de maximale capaciteit iets teruggeschroefd wordt vanwege veiligheidseisen van de FIFA. Overigens is het stadion uitgerust met een uitschuifbaar veld en een dak dat open en dicht kan. Zodoende heerst er in de winter ook nog gewoon een aangename temperatuur in het stadion.

Wedstrijden

Het op één na grootste stadion heeft ook een hele rits belangrijke wedstrijden die er worden gespeeld. Het begint met vier poulewedstrijden en in de knock-out fase zullen er een achtste finale en een halve finale worden gespeeld. Tenslotte is het de beurt aan de verliezend finalisten om in de troostfinale te strijden om de derde plek van het WK. Zie het overzicht van alle WK wedstrijden in het WK 2018 Speelschema:

Voetbalclub

Het stadion in Sint-Petersburg wordt ook wel het Nieuwe Zenitstadion genoemd. De reden is logisch, aangezien de bekende voetbalclub Zenit Sint-Petersburg na het WK zal blijven spelen in het prachtige onderkomen. Leuk feitje is nog dat het stadion niet alleen tijdens het WK 2018 een grote rol speelt. Ook tijdens het EK 2020 is Sint-Petersburg weer een speelstad en worden er drie poulewedstrijden plus een kwartfinale gespeeld.

Ligging

Het Nieuwe Zenitstadion ligt op een prachtige plek nabij het stadscentrum op het eiland Krestovsky. Dit eiland ligt aan de Finse Golf, wat een zeearm is van de Oostzee.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.