Olympisch Stadion Fisjt Sotsji

Last update: 19-02-2018

WK speelstad Sotsji is natuurlijk zeer bekend vanwege de Olympische Spelen van 2014. Tijdens de winterspelen werd er gebruik gemaakt van het immense Olympisch Stadion Fisjt dat nu ook dienst zal doen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland. Er worden diverse poulewedstrijden en knock-out wedstrijden gespeeld tijdens het WK 2018 in Rusland. Kom alles te weten over het WK stadion van Sotsji zoals de capaciteit, wedstrijden en ligging.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Het Olympisch Stadion van Sotsji is een groot stadion dat menig tv-kijker vast nog wel zal kennen van de winterspelen uit 2014. Hier vonden bijvoorbeeld de openings- en sluitingsceremonie plaats. Er kunnen maar liefst 47.700 mensen naar binnen in het indrukwekkende stadion. Vanwege strengere veiligheidsregels zal de capaciteit tijdens het WK 2018 wel wat lager zijn dan normaal.

Wedstrijden

Het Olympisch Stadion in Sotsji zal een redelijk belangrijke rol spelen tijdens het WK voetbal 2018. Om te beginnen zijn er vier wedstrijden uit de poulefase en tevens worden er nog een achtste finale en een kwartfinale gespeeld in het stadion. Benieuwd welke wedstrijden er precies in Sotsji worden gespeeld? Zie hiervoor het WK 2018 speelschema:

Voetbalclub

Nadat het WK 2018 is gespeeld zal het Olympisch Stadion van Sotsji vooral nog worden gebruikt door het Russische voetbalteam dat hier onder andere interlands zal spelen en tevens trainingskampen zal beleggen. Dit komt onder andere vanwege het mildere klimaat in Sotsji ten opzichte van noordelijker gelegen steden.

Ligging

Het WK stadion van Sotsji ligt logischerwijs in het olympische park. Dit megacomplex is uiteraard gebouwd voor de winterspelen van 2014. Overigens is deze locatie niet ver verwijderd van het Formule 1 racecircuit van Sotsji.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb