Loezjniki Stadion Moskou

Last update: 19-02-2018

Het grootste en meest belangrijke stadion tijdens het WK voetbal 2018 is te vinden in speelstad en tevens hoofdstad Moskou. Het Loezjniki Stadion is namelijk de plek waar onder andere de openingswedstrijd en de finale worden gespeeld. Het is overigens een olympisch stadion dat gebruikt werd voor de olympische spelen van 1980. Speciaal voor het WK voetbal 2018 wordt het Loezjniki Stadion opgeknapt en gerenoveerd. Kom meer te weten over het belangrijkste WK stadion inclusief informatie over de ligging, de wedstrijden die er gespeeld worden en de capaciteit.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Het Loezjniki Stadion is het grootste stadion tijdens het WK in Rusland. Er kunnen maar liefst 81.006 mensen naar binnen. FIFA stelt strenge veiligheidsmaatregelen tijdens het WK waardoor gedurende de wedstrijden de capaciteit wel wat lager zal zijn.

Wedstrijden

Het moge duidelijk zijn dat het Loezjniki stadion het belangrijkste stadion van het WK is. Er worden bijvoorbeeld behalve vier poulewedstrijden ook nog een achtste finale, een halve finale en de finale gespeeld. In totaal zijn er dus zeven wedstrijden die worden gespeeld in het Loezjniki stadion in Moskou. Op de pagina WK 2018 Speelschema is verduidelijkt welke wedstrijden dit precies zijn:

Voetbalclub

Er is na afloop van het WK voetbal geen vaste voetbalclub die in het Loezjniki zal spelen. Wel spelen zo nu en dan clubs zoals Spartak Moskou, Torpedo Moskou en CSKA Moskou in het stadion. Het Russische nationale voetbalteam zal het gros van haar wedstrijden spelen in dit stadion. Ook kan het Loezjniki stadion worden ingezet voor andere soorten evenementen zoals atletiekwedstrijden.

Ligging

Het Loezjniki stadion ligt net buiten het stadscentrum ingeklemd tussen de rivier de Moskva en de grote Derde Ringweg. Ook de majestueuze Universiteit van Moskou, met haar enorm hoge hoofdgebouw, is vlakbij het Loezjniki stadion gelegen.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.