Spartak Stadium Moskou

Last update: 19-02-2018

De WK speelstad Moskou is de enige stad in Rusland die twee voetbalstadions levert. Behalve het Loezjniki Stadion is er namelijk ook nog het Spartak Stadium. In het Spartak Stadium worden in totaal vier poulewedstrijden en nog een knock-out wedstrijd gespeeld. Net zoals het gros van de WK-stadions is ook het Spartak Stadium een geheel nieuw stadion. Alles over het Spartak Stadium in Moskou volgt onderstaand, bijvoorbeeld informatie over te spelen wedstrijden, ligging en capaciteit.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Er is de mogelijkheid voor 43.298 mensen om de WK wedstrijden in het Spartak Stadium bij te wonen. Bijna alle nieuwe WK stadions hebben een capaciteit die ongeveer rond de vijfenveertigduizend ligt.

Wedstrijden

Het Spartak Stadium speelt een wat minder grote rol dan het andere stadion in Moskou. Toch worden er vijf wedstrijden gespeeld: vier poulewedstrijden en één achtste finale. Zie voor de wedstrijden het WK 2018 Speelschema:

Voetbalclub

De roemruchte voetbalclub Spartak Moskou zal vast blij zijn met het feit dat het WK voetbal in 2018 in Rusland zal worden gespeeld. Spartak Moskou houdt er namelijk een zeer fraai nieuw stadion aan over en zal het Spartak Stadium blijven bespelen. Spartak Moskou is overigens de club die altijd van ‘het volk’ was. Spartak heeft zelfs nooit een eigen stadion gehad en  ze speelden dan ook in de stadions van andere clubs in Moskou. Nu heeft Spartak Moskou dus eindelijk haar eigen stadion en wat voor één.

Ligging

Het Spartak Stadium is gelegen in het Tushino district, een gebied in het noordwesten van Moskou. Overigens is dit gebied op best een flinke afstand van het stadscentrum van Moskou, hoewel het nog wel gewoon de bebouwde kom is.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb