Strelka Stadium Nizjni Novgorod

Last update: 20-02-2018

De WK speelstad Nizjni Novgorod is de gastheer van zes WK wedstrijden. Deze wedstrijden worden gespeeld in het Strelka Stadium, een onderkomen waar ruim vijfenveertigduizend supporters binnen kunnen. Het stadion is een prachtige verschijning en het design is geïnspireerd door water en wind. Met behulp van lampen zal het stadion in de avonduren een prachtige aanblik krijgen. Kom hieronder meer te weten over het Strelka Stadium in Nizjni Novgorod zoals een overzicht van de wedstrijden, ligging en capaciteit.

Foto's (bron: FIFA.com)

Capaciteit

Het Strelka Stadium in Nizjni Novgorod is van alle WK stadions gemiddeld van grootte. In totaal kunnen er 45.331 mensen naar binnen. Omdat FIFA aanvullende veiligheidseisen stelt is de capaciteit wel wat lager tijdens het WK dan normaal.

Wedstrijden

Vijf wedstrijden staan er op het programma van het WK voetbal 2018 die worden gespeeld in het Strelka Stadium. Gestart wordt met een viertal poulewedstrijden, waarna in de knock-out fase een achtste finale en kwartfinale volgen. Meer op de pagina WK 2018 Speelschema:

Voetbalclub

De voetbalclub Volga Nizjni Novgorod heeft de eer om haar wedstrijden na afloop van het WK voetbal 2018 in het stadion verder te gaan spelen. Dit betekent dat in vergelijking met het huidige stadion ineens veel meer mensen de wedstrijden van deze voetbalclub kunnen bijwonen.

Ligging

Het Strelka Stadium is gelegen op het punt waar de rivieren Oka en Wolga samenkomen nabij de Alexander Nevsky kathedraal. Aan de overzijde van de rivier Oka is het Nizjni Novgorod Kremlin mooi te zien.

Overige stadions

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb