Wedstrijdbal WK 2018

Last update: 18-02-2018

Ieder groot voetbaltoernooi is het weer de vraag met welke bal er gespeeld zal gaan worden. Ieder eindtoernooi wordt er namelijk een nieuw soort bal in gebruik genomen. De toernooiballen zijn in de jaren erna vaak zeer populair en worden over de hele wereld gebruikt door voetballers tot op het amateurniveau. Kom meer te weten over de Wedstrijdbal van het WK Voetbal 2018 in Rusland.

Adidas Telstar

De wedstrijdbal is op 9 november 2017 officieel gepresenteerd: de Adidas Telstar 2018, een witte bal met zwart/grijze vlakken. Wat opvalt is dat de vlakken geen traditionele hoeken hebben, de vlakken zijn anders van vorm en meer 'blurry'. De logo's van Adidas en het WK logo zijn goudkleurig. De bal is voorzien van een NFC-chip welke via de smartphone toegang geeft tot exclusieve content. Volgens Adidas is de Telstar zelfs de meest innovatieve voetbal ooit. 

Kosten

Een officiële bal kost bij de meeste verkooppunten al snel meer dan € 100 per stuk. Voor wie wat minder geld te besteden heeft of wie deze prijs te gortig vindt zijn er ook replica's te koop. Deze replica's zijn gewoon van Adidas en zijn qua uiterlijk identiek waardoor je ze niet kunt onderscheiden van het origineel. Om de kosten te drukken heeft Adidas voor deze replica's gebruik gemaakt van wat voordeligere materialen. 

Bekende wedstrijdballen

Overigens neemt het Duitse sportmerk Adidas de creatie en productie van de wedstrijdballen al voor haar rekening sinds het WK in 1970. Adidas heeft door de decennia heen vaak wedstrijdballen ontworpen die nu nog bekend zijn. Enkele voorbeelden van officiële WK-ballen zijn bijvoorbeeld de Telstar, de Tango, de Tricolore, de Teamgeist, de Jabulani en de Brazuca.

Wedstrijdbal WK 2018: Adidas Telstar

Reactie plaatsen

Reacties

verheyden
2 jaar geleden

ziet er knap uit en inderdaad een retrotintje

enig idee wanneer ik er een kan bestellen ?
al idee van prijskaartje?