WK-bid 2018: Rusland verslaat concurrentie

Last update: 31-10-2017

Het WK voetbal vindt in 2018 plaats in Rusland. Om het WK toegewezen te krijgen moest Rusland eerst enkele andere deelnemers verslaan. Er hadden zich in eerste instantie namelijk 11 landen gemeld bij de FIFA voor de organisatie van het WK 2018.

Europa

In eerste instantie was er een hele waslijst aan geïnteresseerde landen voor het organiseren van het WK 2018. Tot de groep landen behoorden de Verenigde Staten, Spanje, Rusland, China, Australië, Mexico, Engeland, Qatar, Japan en natuurlijk Nederland/België. Vanwege bestaande stelregels dat er nooit twee toernooien achtereen op hetzelfde continent mogen plaatsvinden en omdat er niet voor de tweede keer achtereen op het zuidelijk halfrond gespeeld moest worden viel er een deel van de landen af. Al snel wees alles erop dat het WK 2018 in Europa zou gaan plaatsvinden. Hierdoor richtten de Europese landen zich op het WK 2018 en alle niet-Europese landen op het WK van 2022.

Bekendmaking

De bekendmaking van de gastheer va het WK voetbal 2018 vond plaats in december 2010. Op die datum wist Rusland dat zij het WK 2018 mochten gaan organiseren. Opvallend was dat op diezelfde dag ook al bekend werd gemaakt dat Qatar het WK 2022 mag organiseren.

Stemrondes

Uiteindelijk werd er gestemd voor de WK-bids van Rusland, Portugal/Spanje, Nederland/België en Engeland. In de eerste ronde kreeg Rusland al de meeste stemmen, maar er werd nog geen meerderheid behaald. Voor de tweede stemronde is de nummer laatst van de eerste stemronde (Engeland) afgevallen en bleven er dus nog drie opties over. Ditmaal haalde Rusland voldoende stemmen om de meerderheid te behalen.

Klachten

Niet iedereen was blij met de toekenning van het WK voetbal aan Rusland. Zo nu en dan roepen belangrijke en minder belangrijke mensen op tot het boycotten van het WK 2018. Ten grondslag aan deze klachten liggen politieke spanningen en mensenrechten. Ook worden de Russische voetbalhooligans gevreesd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb