Nieuwe bondsvoorzitter KBVB?

Gepubliceerd op 21 juni 2017 om 20:19

Jongere fans weten eigenlijk niet beter dan dat François De Keersmaecker de bondsvoorzitter is van de Koninklijke Belgische Voetbal Bond (KBVB). Maar ineens is daar een machtige tegenstrever, te weten Gérard Linard. Zaterdag 24 juni 2017 weten we meer.

Elf jaar

François De Keersmaecker is al elf jaar lang voorzitter van de nationale voetbalbond en leek hard op weg om een zevende termijn te gaan aanvangen. Er was zelfs geen tegenstrever waardoor een nieuwe termijn een formaliteit zou zijn. Nu is daar echter Gérard Linard, de voorzitter van de ACFF, die zich ook kandidaat stelt. 

 

Serieuze uitdager

Dat Gérard Linard de voorzitter is van de Waalse amateurtak levert hem alvast naar alle waarschijnlijkheid 7 van de 22 stemmen op. Dit omdat de Waalse amateurs 7 stemmen hebben. Omdat de Vlaamse amateurs ook 7 stemmen hebben, die waarschijnlijk naar De Keersmaecker zullen gaan, komt het aan op de 8 stemmen van de profclubs. Volgens de geruchten ligt de voorkeur van de 8 profstemmen bij Linard, waardoor hij goede papieren heeft om de verkiezingen te gaan winnen. De verkiezingen vinden aanstaande zaterdag plaats.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.