Waar spelen de Rode Duivels na 30 juni 2018?

Gepubliceerd op 23 juni 2017 om 16:05

Al sinds jaar en dag spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion, maar dit zou binnenkort zomaar over kunnen zijn. Het stadsbestuur van Brussel heeft namelijk het contract dat ze hebben met de KBVB niet verlengd. De vraag is nu waar het Belgische nationale voetbalteam haar wedstrijden zal moeten afwerken na 30 juni 2018.

Nog maar één match

Tot aan 30 juni 2018 speelt België overigens nog maar één match in het Koning Boudewijnstadion, te weten op 10 oktober 2017 tegen Cyprus. Het kan dus zomaar zo zijn dat deze wedstrijd de allerlaatste keer wordt dat de Duivels in dit stadion zullen spelen. Het contract is overigens opgezegd omdat Brussel de ruimte onder en rondom het stadion wil gebruiken voor een groot nieuwbouwproject.

 

Eurostadion

Spelen in het beoogde nieuwe Eurostadion is geen optie, aangezien er nog geen steen is gelegd. Daar komt nog eens bij dat er veel te doen is rondom het nieuwe stadion, er is veel weerstand tegen het Eurostadion.

 

Ander stadion

De Rode Duivels zullen dus moeten uitwijken naar een andere stadion. Maar de overige stadions in België hebben een veel lagere bezoekerscapaciteit wat niet goed is voor de uitstraling van het nationale vlaggenschip. Mogelijk is het zelfs een optie om tijdelijk wedstrijden te gaan spelen in één van de buurlanden, maar ook dit zal tot grote bezwaren leiden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.