WK wedstrijdtickets kopen

Last update: 21-02-2018

De ultieme WK sfeer beleef je natuurlijk op de tribunes zelf. Bezoek een van de wedstrijden van de Duivels of een van de vele andere teams. Om een WK wedstrijd bij te wonen heb je logischerwijs kaartjes nodig. WK tickets zijn op meerdere manieren verkrijgbaar. Kom meer te weten over hoe je WK tickets kunt kopen, wat de verkooppunten zijn en wat de kosten voor de voetbalkaarten zijn.

Kosten WK tickets

De kosten voor een WK ticket zijn zeer variabel en onder andere afhankelijk van de wedstrijd en de plek in het stadion. Tickets voor grotere voetballanden zijn vaak duurder, evenals WK tickets voor wedstrijden verder op in het toernooi (denk aan een kwartfinale, halve finale of finale). Een plek in het stadion rondom de middellijn is vaak veel duurder dan een plek in een hoge uithoek. Naar gelang je wensen en budget kan er dus worden gekozen voor het type ticket dat bij je past. Voor lokale voetbalfans wordt een gereduceerd tarief gerekend. De prijzen zijn als volgt in Amerikaanse dollars (voor Belgische fans zijn de tickets van categorie 1 tot en met 3 te koop, categorie 4 zijn de prijzen voor Russische fans en weergegeven in Roebels):

Tickets kopen

Tickets zijn op meerdere manieren te koop:

FIFA (officieel)

Het is mogelijk om tickets rechtstreeks via FIFA te kopen, maar deze tickets zijn vaak al snel uitverkocht. Om in aanmerking te komen voor deze tickets volg je deze stappen:

  1. Ga naar de officiële ticketpagina van FIFA
  2. Open een account en vul enkele persoonlijke gegevens in
  3. Meld je aan voor tickets via ‘Apply for Tickets’
  4. Volg de vervolgstappen en reken af

Wederverkopers

Het nadeel aan het kopen van wedstrijdtickets bij FIFA is dat deze vaak al snel zijn uitverkocht. Als je hebt misgegrepen en als je het niet erg vindt om hogere bedragen te betalen kan je ook tickets kopen bij een van de wederverkopers. Een bekende wederverkoper is Viagogo:

Supportersclub Rode Duivels

De kaartverkoop voor het WK voetbal 2018 zal gereguleerd verlopen via in eerste instantie enkele kanalen. De FIFA zal de verkoop coördineren en deze bijvoorbeeld deels laten verlopen via de supportersclubs van de Rode Duivels. Om in aanmerking te komen voor tickets via één van de supportersclubs is het wel noodzakelijk lid ervan te zijn. Pas op met het kopen van tickets via niet aan de FIFA verbonden organisaties.

Wedstrijden

In totaal worden er 64 wedstrijden gespeeld tijdens het WK voetbal 2018. Hiervan zijn er 48 poulewedstrijden en 16 knock-out wedstrijden. Voor alle wedstrijden zullen tickets moeten worden gekocht. Zie op de pagina WK 2018 Speelschema een overzicht van alle WK wedstrijden.

Fan ID

Behalve een wedstrijdticket heb je ook een Fan ID nodig om het stadion te mogen betreden. De Fan ID is in het leven geroepen vanwege veiligheidsredenen en dient tevens als visum dat toegang verleent tot Rusland. Hoe je een Fan ID aanvraagt lees je hier.

Gratis met de trein

De Russische overheid helpt supporters met een geldig wedstrijdticket door ze gratis treintickets te verstrekken welke gebruikt kunnen worden om in de speelsteden te geraken. Er worden maar liefst 500 extra treinen ingezet om de grote supportersstromen in goede banen te leiden. De gratis treintickets kunnen hier worden aangevraagd.