WK-nieuws

Rode Duivels blijven (zonder te spelen) vijfde op FIFA-ranking

Helemaal bovenaan de FIFA-ranking behoudt wereldkampioen Duitsland de eerste plek met 1.609 punten voor Brazilië (1.489 ptn), Europees kampioen Portugal (1.360) en Argentinië (1.359). België is vijfde met 1.337 punten. Polen (1.228) boekt één plaats winst en is nu samen met Spanje (1.228) terug te vinden op de zesde plaats. Zwitserland (1.197), Frankrijk (1.185) en Chili (1.161) vervolledigen de top tien.

Lees meer »

Russische dove kat voorspelt WK voetbal uitslagen

Dat meldt persbureau AFP dinsdag. Op internet verschijnt een video van de kat, waarin te zien is dat hij tussen twee bakjes voer kiest, die beide een land vertegenwoordigen. Het bakje waar Achilles voor kiest, is automatisch de winnaar van de wedstrijd.

Lees meer »

Sponsors Rode Duivels over exit Damso: "We juichen deze beslissing toe"

Negen bedrijven hebben de brief aan de voorzitter van de Voetbalbond, Gerard Linard, ondertekend. AB-Inbev, bouwbedrijf Besix, BMW, Coca-cola, Devos Lemmens, EDF Luminus, GLS, Proximus en PWC scharen zich achter dezelfde boodschap. Ze zijn allemaal blij dat de Voetbalbond niet met rapper Damso in zee gaat om een officieel Belgisch WK-lied te maken. De sponsors benadrukken dat ze eerder al hun bedenkingen hadden geuit, bij de keuze voor Damso.

Lees meer »

Speler Club Brugge hoopt op selectie Rode Duivels (voetbalbelgie)

Maar wie kan zijn plaats innemen op de linkerflank? Anthony Limbombe voelt zich aangesproken. "Natuurlijk hoop ik op een selectie. Dat zou heel mooi zijn. Ook voor de club. Ik wil Club Brugge vertegenwoordigen. Een selectie zou het bewijs zijn dat we hier goed bezig zijn", stelt de flankspeler tegenover Het Laatste Nieuws.

Lees meer »

Rode Duivels kunnen recordbedrag winnen op EK (Nieuwsblad)

Op het EK 2016 in Frankrijk mochten de landen nog 301 miljoen euro onder elkaar verdelen. Op het EK binnen twee jaar, dat in twaalf landen wordt gespeeld, krijgt elk van de 24 deelnemende teams een startpremie van 9,25 miljoen euro, dat is 1,25 miljoen meer in vergelijking met 2016.

Lees meer »

Rode Duivels maken het verschil in Manchester United - Chelsea (Sport.be)

Die laatste toonde zich nog eens onmisbaar bij Chelsea door in de 68ste minuut een volley van Lukaku net vanonder de deklat te tikken en zo de 2-1 te voorkomen. Dat was echter niet het laatste wapenfeit van Big Rom. In de 75ste minuut zette de Rode Duivel vanop de rechterflank twee man in de wind alvorens de 2-1 op het hoofd van Jesse Lingard te schilderen, die de voorzet voorbij Courtois kopte.

Lees meer »

Rode Duivels blijven nummer 5 op FIFA-ranking

Helemaal bovenaan de FIFA-ranking behoudt wereldkampioen Duitsland de eerste plek met 1.602 punten voor Brazilië (1.484 ptn), Europees kampioen Portugal (1.358) en Argentinië (1.348). België is vijfde met 1.325 punten en wordt gevolgd door Spanje (1.231), Polen (1.213), Zwitserland (1.190), Frankrijk (1.183) en Chili (1.153) in de ongewijzigde top tien.

Lees meer »

We gaan naar Rusland! Dit is alles wat u nu al moet weten over het WK 2018

De kogel is door de kerk: België heeft zich als allereerste Europees land geplaatst voor de eindronde van de Wereldbeker Voetbal 2018 (als u gastland Rusland niet meerekent). Veel factoren liggen echter nog niet vast: 26 van de 32 deelnemende landen zijn nog niet gekend en zelfs de pot waarin België terechtkomt bij de loting voor de groepsfase is nog een belangrijk vraagteken. Wij maakten alvast een korte gids over wat u nu al moet weten over het WK 2018.

Lees meer »

Lukaku: "Ik kijk nog steeds enorm op naar hem"

Romelu Lukaku is als een sneltrein begonnen aan zijn passage bij Manchester United en die hoogvorm trok hij bij de Rode Duivels gewoon door. Zo was hij tegen Gibraltar goed voor een knappe hattrick. De bonkige spits heeft echter nog meer honger, grote honger.

Lees meer »

Stopt Kompany na WK 2018 als international?

De kans is aanzienlijk dat Vincent Kompany afzwaait als international na afloop van het WK 2018 in Rusland. Hoewel Kompany zelf verwacht dus nog maar één seizoen als Rode Duivel door het leven te gaan, laat hij de deur op een kier staan voor een verdere interlandcarrière.

Lees meer »

Waar spelen de Rode Duivels na 30 juni 2018?

Al sinds jaar en dag spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion, maar dit zou binnenkort zomaar over kunnen zijn. Het stadsbestuur van Brussel heeft namelijk het contract dat ze hebben met de KBVB niet verlengd. De vraag is nu waar het Belgische nationale voetbalteam haar wedstrijden zal moeten afwerken na 30 juni 2018.

Lees meer »

Nieuwe bondsvoorzitter KBVB?

Jongere fans weten eigenlijk niet beter dan dat François De Keersmaecker de bondsvoorzitter is van de Koninklijke Belgische Voetbal Bond (KBVB). Maar ineens is daar een machtige tegenstrever, te weten Gérard Linard. Zaterdag 24 juni 2017 weten we meer.

Lees meer »

Rusland lijkt werk te maken van aanpak hooligans

Het is een van de grootste kanttekeningen bij het feit dat het WK in Rusland plaatsvindt; het land heeft al decennia te maken met grote groepen gevaarlijke hooligans. De vraag is dan ook of het als supporter wel verstandig is om het WK te bezoeken in 2018. Maar gelukkig lijkt de Russische overheid het probleem te erkennen.

Lees meer »

Wedstrijdtickets WK te koop vanaf juli

Volgende maand start de ticketverkoop van wedstrijdtickets voor het WK 2018 in Rusland. Maar niet te vroeg gejuicht, want het gaat nog om blanco wedstrijdkaarten aangezien nog niet bekend is welke 32 landen zich kwalificeren voor het WK.

Lees meer »

Brand in WK stadion Volgograd

In een van de stadions waar tijdens het WK gespeeld zal worden heeft een brand gewoed. Het gaat om het stadion in Volgograd, één van de zuidelijkste speelsteden.

Lees meer »

Is er een slechte sfeer bij de Rode Duivels?

Regelmatig steken geluiden de kop op dat de teamgeest bij de Rode Duivels te wensen over laat. Zo zou er tussen verschillende spelers wrevel zijn. Wordt er een bom gelegd onder potentieel WK succes of valt het allemaal wel mee?

Lees meer »

Nieuw tenue Rode Duivels begin 2018

Het hoort er bij, in de aanloop naar grote toernooien gaan bijna alle landen spelen in een nieuw tenue. Ook België, hoewel de kwalificatie natuurlijk nog maar moet plaatsvinden, kan rekenen op een nieuw tenue. Twee tenues om precies te zijn; een thuis- en een uitshirt.

Lees meer »

Al 3 drie landen geplaatst voor WK 2018

De Duivels moeten nog even wachten, maar inmiddels mogen drie landen zich al verheugen op deelname aan het WK 2018 in Rusland. Iran is het derde land dat kwalificatie afdwingt. Eerder wist Brazilië zich al te kwalificeren en uiteraard is ook Rusland verzekert van het WK voetbal als organiserend land zijnde.

Lees meer »

Maak een Gratis Website met JouwWeb