Tijdsverschil met Rusland

Last update: 31-10-2017

Rusland is een enorm groot land met een West-Oost ligging waardoor het gelegen is in meerdere tijdszones. Hierdoor speelt het tijdsverschil een rol, vooral wanneer je het vergelijkt met België. Onderstaand is per speelstad aangegeven wat het tijdsverschil is met België. Overigens zal de FIFA de wedstrijden zodanig plannen dat de belangrijkste voetbalmarkten op enigszins normale tijdstippen de wedstrijden live kunnen zien op televisie.

Speelsteden

De elf speelsteden tijdens het WK Voetbal 2018 in Rusland zijn Moskou, Kaliningrad, Kazan, Saransk, Rostov, Jekaterinenburg, Sint-Petersburg, Nizjni Novgorod, Samara, Volgograd en Sotsji. Onderstaand zijn de speelsteden ingedeeld per tijdszone. De tijdsverschillen zijn van toepassing op de periode dat het WK Voetbal wordt gespeeld. Op andere momenten van het jaar kunnen de tijdsverschillen groter of kleiner zijn (afhankelijk van bijvoorbeeld zomertijd en wintertijd). 

0 uur tijdsverschil

Tijdens het WK 2018 wordt er zelfs gespeeld in één stad die gedurende de zomertijd dezelfde tijd heeft als wij in België. Het gaat hier om het stukje Rusland dat als een 'eilandje' los ligt van de rest van de land ten noorden van Polen:

1 uur later

De volgende speelsteden hebben in de zomerperiode een tijdsverschil dat één uur later is dan België:

2 uur later

Het gros van de Russische speelsteden heeft dus een tijdsverschil van één uur tijdens de zomerperiode. Toch is er ook één speelstad met twee uur tijdsverschil:

3 uur later

Drie uur is het maximale tijdsverschil dat overbrugd moet worden tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland. Het gaat hierbij om de speelstad:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb